Om Oss

Arild Knutsen (1. Tenor)

Tømrer, en øygutt god som noen, selv om han tidlig på 2000-tallet flyttet til Høvåg. Arild er kjent som eldste sønn hos «Aksel i Røysa». Vokste opp sine første barneår i Paulen, men familien flyttet etter en liten stund bort til Aksels barndomshjem i Skåleviksgarden. På låven der bakte mor Aud og tante Erna de deiligste lefser og bakevarer. Arild har aldri sagt nei til en skillingsbolle eller to. Arild elsker innebandy og slapper av på pianokrakken der han lar fingrene løpe over tangentene. Arild hadde forresten glidd rett inn i Sølvguttene med sin klokkeklare stemme!

Harald Nordhelle (1. Tenor)

Harald sier selv at han jobber som kontorrotte hos KEAS. Har visst noe med økonomi, IT og administrasjon å gjøre. Sjefen kaller ham for en potet, da han kan brukes til alt. Harald har vokst opp i Vågsbygda eller Indre Flekkerøy som det også kalles. Da han ikke er fra Øya er Haralds opphav ukjent. Harald er bare helt fantastisk på piano og har derfor blitt en stor ressurs blant forsangerne på bedehuset etter at han flyttet til Øya. Harald er siste tilvekst i Frihals og er en stor berikelse. Må selvsagt jobbe litt med bydialekten, og snart huske at det heter «ikkje» og ikke «ikke».

Jon Kleiveland (1. Tenor + gitar)

Byggmester og det vi på øya kaller for en «randolk». Jon har vokst opp i Randesund, nærme Rona, men flyttet etter hvert ut til Øya. Jon sprer rundt seg med sitt smil og alltid gode humør. Han er uten tvil, kanskje den beste gitaristen på Flekkerøya. Han elsker cowboymusikk og skulle helst ridd ut på prærien ved solnedgang. Jons store musikalske forbilde er tidligere sambygding Bjøro Håland, tror vi… De fleste vintrene lar Jon gitaren ligge og pakker en arm eller to inn i fatle. Er det ingen i familien som kan kjøpe brodder til ham i julegave…?

Rune Olsen (2. Tenor)

Elektriker, teknisk tegner og Søndagsskolelærer. Sønn av altmuligmann Kurt Olsen. Rune er et oppkomme av gode, og la oss kalle det mer alternative idéer, til stor glede for hans gode venner. Rune er generelt god på alt av halsbrekkende øvelser – både på land og på hav. Du skal forøvrig lete lenge etter en mer oppriktig og ivrig sjel på Øya enn Rune, det være seg i søndagsskole eller ungdomsarbeid. Rune er en mann å regne med!

Richard Tørressen (2. Tenor)

Møbelsnekker og Bibel-blogger. Sønn av lokalhumorist Tørres Morris Tørressen. På humorsiden har Richard arvet ikke så rent lite fra sin far. Som fotballsupporter er Richard et funn. Hjernen bak den syngende «Rægestimen», som er kjent land og strand for sine sanger om Fløy. På sin Youtubekanal «Pr-Sjefen Rægestimen» finnes en rekke filmer der flere av medlemmene i Frihals i sine ungdomsdager fikk vist sine talenter som skuespillere. De siste årene har Richard viet mer av sin tid til det mer seriøse. Når det kommer til Bibelrelaterte spørsmål er Richard over snittet engasjert. Han driver bloggen «bibelogtro.com».

Roald Arnesen (2. Tenor + bassgitar)

Elektriker og musiker. Sønn av fisker og predikant Arne Arnesen, som på Flekkerøya er kjent som sønn til John hos søster Åse. Roald er hjernen og den store drivkraften bak Frihals. Han er utrolig musikalsk (nesten for mye av det gode) og en stor sangskriver. I sin barndom/ungdom var han kjent som mester i «håndbakk» og for sine utallige skader grunnet dumdristighet. Roald har et stort hjerte og brenner for å dele evangeliet, noe blant annet organisasjonen Åpne Dører har nytt godt av! Kjent for å invitere folk hjem til seg på temakvelder, mannssamlinger osv.

Jarle Vik (2. Tenor)

Rektor på skole i Aust-Agder, hobbyfisker og Brannsupporter!? Da Brann er hans favorittlag sier det seg selv at han er bergenser. Han påstår at han ikke er klimaflyktning, men…. så da var det kanskje byen det var noe galt ved? Selv sier han at i Bergen var det «vått og kaldt og breiflabb over alt!». Han liker å spille gitar, så titt og ofte tar han frem sin nystemte….Det ville være å overdrive å si at han tilhører «fiffen» selv om han bor på Paulens tak, har skibbu «nedi hogget», gift med en lege og kjører Tesla. Opphavet til Jarle har også søkt tilflukt på Øya. Forøvrig må det nevnes at det er hans sønn Mats Bereket Vik som synger helt fantastisk i begynnelsen av tittelsporet «Troens Menn».

Hans Egil Vaaga (2. Tenor + rytmeinstrument)

Jobber som IT-mann i et regnskapsfirma. Opphav ukjent. Hans Egil kommer opprinnelig fra Karmøy, men anser seg nå som klimaflyktning. Så hva var vel mer naturlig enn å dyrke sin lidenskap for Tam Tam trommer da han flyttet til Norges flotteste sydhavsøy. Selv om tromming ikke har vært det som har stått høyest i kurs på Flekkerøya gjennom tidens løp, så er vi i Frihals utrolig takknemlig for at han ville være med og holde takten for oss. Hans Egil og familien har slått seg ned i huset til Reidun og Olaf Andås i Greivåsen, så dette huset er igjen fylt med åndelige rytmer til Herrens pris! Halleluja!

Hans Bendik Berge (Baryton)

Metallarbeider, jeger og birøkter. Sønn til Birger Berge, som var en høyt aktet vaktmester på Flekkerøy Skole. Som etternavnet viser stammer han fra Øyas skyggeside også kalt Flekkerøyas egen misjonsmark, der han har oppholdt seg hele livet. Ikke rart at han har den «breieste» Flekkerøydialekten i Frihals. Familien hans har gjennom historien fraktet varer og folk til og fra Øya med egen fergedrift. Hans Bendik er i kristne kretser mest kjent for å være lillebroren til den «berømte» skipperen Bernt Jarl på MS Gann. Hans Bendik er vanskelig å få med seg ut å synge om høsten, da han bruker all sin tid på å vandre rundt i full kamuflasje i Flekkerøyas dype skoger på jakt etter rådyr.

Aslak Andersen (Baryton)

Jobber høyt oppe som akademiker i Otera. Opphav ukjent! Det eneste vi vet er at han kommer fra Lyngdal og at favorittdyret er ku (Lyngdalskua). Han er bosatt i Randesund og har absolutt ingen tilknytning til Flekkerøya. Selv om han kommer fra jordbrukskommunen Lyngdal liker han ikke å bli satt i bås. Det er en av grunnene til at han helst ikke vil snakke om seg selv. Da han ikke har noe tilhørighet til Øya, kom han med i Frihals på kjendiskvoten. Han var nemlig medlem av den superpopulære southerngospel-gruppen SUM (Seriøse Unge Menn). Hadde han bodd i Amerika ville han garantert sittet i ring sammen med Bill Gaither og hans Homecoming Friends.

Frode Kjellevik (Baryton)

Bilmekaniker og administrativ leder av Frihals. Frode er mannen du må ringe for å booke opptredener. Frode er sønn til Terje i Kjellevika. Som sin far fikser han det meste når det gjelder «alt som kan svive». Frode bor i huset til sine besteforeldre Torvald og Frida i Greivåsen og nabo til Hans Egil. Frode gikk på Fjellhaug Bibelskole i sin ungdom sammen med Rune og Richard. Målet til Frode var å finne seg ei skikkelig «sambandskjerring» på skolen, men lyktes ikke. Men Frode er ikke typen som gir opp så lett. Året etter ble det hyppige turer til Oslo for å sjekke ut det nye kullet, og jammen kom han ikke hjem med ei fra Oppdal!

Øyvind Norheim (Bass)

En av Øyas mange byggmestre og sønn til Helge og Reidun. Alle har trodd at han er yngstemann i gruppen, ham selv inkludert, og han har nytt godt av de godene det innebærer. Sjokket ble stort da det nylig ble det avdekket at minsten faktisk er en lyngdøl! Øyvind er et oppkomme av vittige kommentarer og sprer positivitet rundt seg med sitt vinnende vesen og blonde ytre. Han kommer fra en typisk «sambandsfamilie», som vi kaller det på Øya, når ungeflokken passerer 4 stk. og vel så det. Stor familie betyr sikker inntekt i uoverskuelig fremtid, da man kan livnære seg på slekta som til stadighet trenger nybygg, tilbygg etc.

Jørgen Danielsen (Bass)

Mekaniker, sveiser, altmuligmann og et typisk «Ja-menneske». Jørgen og faren Dag Gunnar kan absolutt alt som du blir svart på fingrene av. Han vil helst holde på med ting som får deg til å se ut som en gruvearbeider fra Sibir, men i det siste har han begynt å «knote» med sine venners knuste mobiltelefoner. Jørgen er mannen du vil ha med deg på første prøvetur med din nye brukte båt! Det Jørgen ikke kan fikse er det bare å brenne eller lempe på vann. Jørgen har kontrollen på alt det tekniske i Frihals og lærer oss på hver eneste øvelse hvordan man kveiler en mikrofonkabel. Jørgen har en dyp bass og fungerer som sanggruppens subwoofer!

Jostein Viste (Bass)

Kunderådgiver i Posten og Bring og for å si det rett ut muligens den mest nerdete i Frihals. Han har vokst opp i byen, og det er nok grunnen til hans merkelige hobbyer som blant annet er gamle bøker, blader etc. Han er også hobbyornitolog og Josteins verden stopper helt opp hver gang han hører et «kvirrevirrevipp»! Han er eldstemann og har sitt opphav fra eldgamle tider. Vi andre reiser oss for ham på bussen o.l. Jostein er nå bosatt på Øya. Moren Gunhild er ei ekte Flekkerøyjente og hans far John var den første som laget ei nettside om Flekkerøya. Flekkerøy menighet nyter godt av Josteins dype forsangerrøst!